Δεκάδες άνθρωποι -μέλη του πληρώματος αγνοούνται, αφού το πλοίο που επέβαιναν κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε εν μέσω θαλασσοταραχής, στα ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ.

Ads

Το ναυάγιο στη Νότια Σινική Θάλασσα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άγριας θύελλας που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Chaba, η οποία πέρασε από την περιοχή το Σάββατο.

Τουλάχιστον τρία άτομα από το πλήρωμα των 30 ατόμων έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, ενώ φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Κυβερνητική Υπηρεσία Πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να διασώζεται από ένα ελικόπτερο.

Το πλοίο, το οποίο βρισκόταν 160 ναυτικά μίλια (296 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Χονγκ Κονγκ, «υπέστη σημαντική ζημιά και έσπασε σε δύο κομμάτια» ενώ το 30μελές πλήρωμα το εγκατέλειψε σύμφωνα με την Flying Service.



Η Flying Service σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες που προκάλεσε η σφοδρή τροπική καταιγίδα Chaba, με μέγιστους ανέμους 110 km/h (68 mph).

Οι τρεις επιζώντες είπαν ότι άλλα μέλη του πληρώματος μπορεί να παρασύρθηκαν από τα κύματα πριν φτάσει το πρώτο ελικόπτερο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ads

Οι διασώστες είπαν ότι θα αυξήσουν την περιοχή έρευνας «λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που αγνοούνται» και θα επεκτείνουν την επιχείρηση μέχρι τη νύχτα, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς.