Ιστορικό ρεκόρ αιτήσεων για θέσεις αστροναυτών στη NASA καταγράφηκε μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, καθώς 18.300 άτομα κατέθεσαν αίτηση για τις 8 θέσεις που άνοιξαν. 

Ads

Οι ανθρώποι της NASA υπογραμμίζουν πως μέχρι τώρα, οι περισσότερες αιτήσεις ήταν για την κλάση αστροναυτών του 1978, όταν για 35 θέσεις είχαν κάνει αίτηση 8.000 άτομα.

Από τους 18.300 αιτούντες η NASA θα κάνει μια πρώτη διαλογή, ώστε ο αριθμός να «πέσει» στους 500 υποψηφίους. Αυτό θα επιτευχθεί με λέξεις – κλειδιά που θα αποτελούν τα κριτήρια τα οποία θα θέσει η Υπηρεσία, κι αυτό γιατί αίτηση μπορούσε να καταθέσει οποιοσδήποτε.

Ανάλογα με το εάν υπάρχουν αρκετές αιτήσεις που ικανοποιούν τα κριτήρια της διαλογής, οι τελικές θέσεις υποψήφιων αστροναυτών υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν σε 14.

Ads

image

Οι επιτυχόντες

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της NASA, συνήθως ο μέγιστος αριθμός που θα φτάσουν στη φάση της τελικής συνέντευξης δεν ξεπερνάει τους 120 ανθρώπους. Από αυτούς οι επιτυχόντες θα σταλούν στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον του Χιούστον, όπου θα εκπαιδευτούν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

«Ερμηνείες» για το ρεκόρ

Οι ειδικοί ερμηνεύουν το ρεκόρ ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως είναι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των τελευταίων διαστημικών αποστολών, αλλά και η σχεδιαζόμενη αποστολή ανθρώπων στον Αρη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως και να έχει πάντως, οι επιτυχόντες αυτού του διαγωνισμού θα αναλάβουν ενεργό δράση το νωρίτερο το 2020.