Μπαράζ επιστολών δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας από ακτιβιστές, οι οποίοι απειλούν να μολύνουν βρεφικό γάλα σε σκόνη, εάν η κυβέρνηση δεν σταματήσει τη χρήση ενός γεωργικού δηλητηρίου για τον έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών.

Ads

Ήδη, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, οι ακτιβιστές έχουν αποστείλει μεγάλο αριθμό επιστολών τόσο στην Εθνική Ένωση Αγροτών όσο και στον γαλακτοκομικό «κολοσσό» Fonterra. Μάλιστα, κάθε επιστολή πήγαινε… πακέτο μαζί με μια συσκευασία βρεφικού γάλακτος επιμολυσμένου με τη δηλητηριώδη ουσία «1080».

Οι συντάκτες των επιστολών απαιτούν έως το τέλος του Μαρτίου η κυβέρνηση να έχει αποσυρθεί το γεωργικό μυοκτόνο φάρμακο.

Από την πλευρά του, του υπουργείο Πρωτογενούς Βιομηχανίας επιχείρησε να καθησυχάσει τους καταναλωτές λέγοντας ότι οι πιθανότητες μόλυνσης είναι μηδαμινές. Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα για την προστασία των γαλακτοκομικών μονάδων.

Ads

Το δηλητήριο 1080 είναι εξαιρετικά τοξικό και χρησιμοποιείται ευρέως στη Νέα Ζηλανδία για τον έλεγχο παρασίτων και τρωκτικών που προκαλούν μεγάλες καταστροφές στην άγρια ζωή και στα δάση.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο των εσόδων από εξαγωγές στη χώρα και πάνω από το 7% του ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας.