Ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Andrew Getty, εγγονού του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Jean-Paul Getty, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την Τρίτη μέσα στο διαμέρισμά του στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.

Ads

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, αν και η αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία ανέφερε ότι «ο θάνατός του επήλθε από φυσικά αίτια ή από ατύχημα», η Αστυνομία του Λος Άντζελες εξετάζει και μαρτυρίες από περίοικους για «περίεργους θορύβους» και «είσοδο αγνώστων» στο σπίτι του 47χρονου Getty κατά τις τελευταίες ημέρες.

Το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στις 02:20 τα ξημερώματα στο μπάνιο του διαμερίσματός του στο προάστιο Hollywood Hills. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην αστυνομία από τη φίλη του.

image

Ads
Ο Andrew Getty σε μικρή ηλικία, μαζί με τον πατέρα του,  Gordon Getty

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως τους τελευταίους μήνες δεν αισθανόταν καλά και πως είχε προγραμματίσει ραντεβού με τον προσωπικό του γιατρό», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο εκπρόσωπος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ο οποίος είπε ότι στο διαμέρισμα του Getty βρέθηκαν μπουκάλια από συνταγογραφημένα φάρμακα.

Φως στα αίτια θανάτου του Andrew Getty θα ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών αρχών.

Ο Jean-Paul Getty (1892-1976) υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Ήταν ιδρυτής της πετρελαϊκής εταιρείας Getty Oil, ενώ άφησε πίσω του μια τεράστια περιουσία, η οποία το 2014 είχε εκτιμηθεί στα 8,7 δισ. δολάρια.