«Καταπέλτες» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ είναι οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο Ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Μπους, σχετικά με τα όσα έγιναν στο Καπιτώλιο.

Ads

Ο Τζορτζ Μπους καταδίκασε τις ταραχές στο αμερικανικό Καπιτώλιο και δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος από την «απερίσκεπτη συμπεριφορά μερικών πολιτικών ηγετών μετά τις εκλογές».

«Είναι ένα εξοργιστικό και σπαραξικάρδιο θέαμα», υπογραμμίζει ο Μπους σε δήλωσή του. «Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία – όχι στη δημοκρατία μας».

Ο ίδιος προσθέτει πως η βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο έγινε από «ανθρώπους των οποίων τα πάθη πυροδοτήθηκαν από ψεύδη και ψευδείς ελπίδες. Η ανταρσία μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στο έθνος και τη φήμη μας».

Ads

Ομπάμα: Η βία υποκινήθηκε από τον Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η εισβολή χθες, Τετάρτη, στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ υποκινήθηκε από τον Τραμπ.

«Η ιστορία δικαίως θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από έναν εν ενεργεία πρόεδρο ο οποίος συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για την έκβαση νόμιμων εκλογών, σαν μια στιγμή μεγάλης ατίμωσης και ντροπής για το έθνος μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δημοκρατικός Ομπάμα.

Κλίντον: Η επίθεση τροφοδοτήθηκε από τον Τραμπ

Από τη μεριά του, και ο Μπιλ Κλίντον καταδίκασε την «επίθεση άνευ προηγουμένου» εναντίον των αμερικανικών θεσμών.

«Αυτή η επίθεση τροφοδοτήθηκε από τέσσερα και πλέον χρόνια δηλητηριώδους πολιτικής, εσκεμμένης διασποράς παραπληροφόρησης, διχασμού . Το σπίρτο το άναψε ο Ντόναλντ Τραμπ», κατήγγειλε ο Κλίντον σε αναρτήσεις του στο Twitter.