Άνδρες με στολές και διακριτικά του στρατού της Μπουρκίνα Φάσο σφάγιασαν 136 αμάχους, ανάμεσά τους 50 γυναίκες και 21 παιδιά, σύμφωνα με οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατοίκους του χωριού Καρμά, στα βόρεια της Μπουργκίνα Φάσο, στις  20 Απριλίου.

Ads

Το στρατιωτικό καθεστώς της Μπουρκίνα Φάσο καταδίκασε την επίθεση με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την 27η Απριλίου, αλλά χωρίς να δώσει επίσημο απολογισμό.

Νωρίτερα, εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τη χωροφυλακή πως στο χωριό Καρμά, «κάπου εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν από άνδρες που φόραγαν στολές των ενόπλων δυνάμεών μας» και είχε προσθέσει διενεργείται έρευνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο από κατοίκους και επιζήσαντες, το χωριό Καρμά περικυκλώθηκε το πρωί της 20ής Απριλίου από βαριά οπλισμένους άνδρες με στολές και διακριτικά του στρατού, που κινούνταν με μοτοσικλέτες, ανοικτά ημιφορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα.

Ads

Την Μπουρκίνα Φάσο, ειδικά το βόρειο τμήμα της, αιματοκυλίζουν συχνά από το 2015 οργανώσεις που ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ή στην Αλ Κάιντα. Εξαπλώθηκαν από γειτονικά κράτη, το Μαλί και τον Νίγηρα· συνολικά, έχουν σκοτωθεί πάνω από 10.000 άνθρωποι, πολίτες και στρατιωτικοί, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι δυόμισι εκατομμύρια πολίτες.