Η απαγόρευση στα μέσα ενημέρωσης Sputnik και Russia Today εντός της ΕΕ, φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα, σύμφωνα τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και  η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είχε δηλώσει ότι η ΕΕ θα προχωρήσει στην απαγόρευση των δύο ρώσικων μέσων ενημέρωσης. 

Ο επικεφαλής για τις Εξωτερικές Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επεσήμανε πως οι Υπουργοί Εξωτερικών των «27» συμφώνησαν να απαγορεύσουν τη μετάδοση των Sputnik και RT εντός των χωρών τους.

Σύμφωνα με τον Μπορέλ, τα δύο συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης «παραπληροφορούν» και η ΕΕ διαθέτει στην κατοχή της τα τεχνικά μέσα για να εφαρμόσει το «μπλόκο». Παράλληλα, δήλωσε πως υπήρξε συμφωνία να επεκταθούν οι κυρώσεις σε «Ρώσους ολιγάρχες» αλλά και πρόσωπα – κλειδιά σε πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις.

Ads

«Τα τελευταία χρόνια η Ρωσία μετέφερε τα αποθέματά της σε χώρες που η ΕΕ δεν μπορεί να τα μπλοκάρει» σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε πως η ΕΕ σκοπεύει να προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας.