Στον αγώνα εναντίον του ρεπουμπλικανού υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ πέρασαν και οι U2 με τον τραγουδιστή τους, Μπόνο, να φωνάζει προς τον Ντόναλντ Τράμπ «κύριε υποψήφιε, απολύεστε!» 

Ads

Μετά το ξέσπασμα του Ρόμπερτ ΝτεΝίρο, οι U2 πριν ξεκινήσουν την συναυλία τους στο Daly City, έπαιξαν στο videowall της σκηνής απόσπασμα ομιλίας του Τράμπ στο οποίο έλεγε ότι θα χτίσει ένα τείχος στα νότια σύνορα των ΗΠΑ και θα βάλει το Μεξικό να πληρώσει τα έξοδα.

Τότε ο Μπόνο του απάντησε: «Τώρα καταλαβαίνετε ότι δεν θα έχουν πρόβλημα με το τείχος αυτό μόνο οι Μεξικανοί, αλλά κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ιδέα της Αμερικής. Όπως οι Ιρλανδοί, για παράδειγμα, ή οι Γάλλοι ή οι Βραζιλιάνοι. Όλοι όσοι έχουν αγαπήσει την ιδέα της Αμερικής, όλοι όσοι έχουν πιστέψει διαβάζοντας στα πόδια του αγάλματος της Ελευθερίας. Δώσε στους κουρασμένους, τους φτωχούς, τις μάζες την λαχτάρα να αναπνεύσουν ελεύθερα. Οι καλοί άνθρωποι δεν πρόκειται να μείνουν σιωπηλοί, καθώς απομακρύνεστε από το αμερικάνικο όνειρο. Εντάξει υποψήφιε; Με ακούτε υποψήφιε; Απολύεστε!»