Ένας Βρετανός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε δάσος στη Πορτογαλία, ενώ έπαιζε το παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα» σύμφωνα με ξένα μέσα.

Ads

Ένας 26χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα. Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του 35χρονου σε απομακρυσμένη δασική περιοχή. Φίλοι  είχαν ειδοποιήσει τις αρχές όπου τους υπέδειξαν τον τόπο του εγκλήματος.

Αναφορές λένε ότι η επίθεση με μαχαίρι συνέβη κατά τη διάρκεια ενός καβγά, ενώ μια ομάδα φίλων έπαιζε το διαβόητο παιχνίδι αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα, τη διαδικτυακή πρόκληση που έχει συνδεθεί με πολλούς θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Ένας 26χρονος Βρετανός, παραδόθηκε και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα. Ακόμα βρέθηκε και το μαχαίρι της επίθεσης.

Ads

Η αστυνομία ανέκρινε τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού που είναι ο βασικός ύποπτος. Δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς θα κληθούν να εμφανιστούν ενώπιον δικαστή και πότε θα γίνει η εμφάνισή τους στο δικαστήριο. Η ομάδα πιστεύεται ότι συμμετείχε σε ιδιωτικό πάρτι το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα του νεκρού άνδρα.

Τι είναι το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

Η «Μπλε Φάλαινα» αποτελείται από 50 δοκιμασίες που λαμβάνουν χώρα σε περίοδο 50 ημερών. Ξεκινά με απλά βήματα ζητώντας από τους συμμετέχοντες να ζωγραφίσουν ένα ζώο, να ξυπνήσουν αργά τη νύχτα ή να παρακολουθήσουν ταινίες τρόμου για μια ολόκληρη μέρα αλλά στη συνέχεια ξεκινούν πιο σκοτεινές δοκιμασίες με στόχο την αυτοκτονία. Ο άγνωστος διαχειριστής διατάζει τον παίχτη να υποβληθεί στην δοκιμασία του πνιγμού ή σε αυτήν της μπλε φάλαινας.

Το παιχνίδι ήρθε στο προσκήνιο τον Μάιο του 2016 μέσα από ένα άρθρο στη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, το οποίο συνδέει πολλές και άσχετες αυτοκτονίες παιδιών που ήταν μέλη της ομάδας «F57» στο κοινωνικό δίκτυο του VKontakte.

Ο διαχειριστής της “ομάδας θανάτου” του διαδικτυακού παιχνιδιού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte Φιλίπ Μπουντέικιν καταδικάστηκε το 2017 σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών με την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν. Ο Μπουντέικιν ήταν ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάστηκε στη Ρωσία με την κατηγορία αυτή.

Πηγή: Daily Mail, ΕΡΤ