Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαιρέτισε σήμερα τη στάση της ηθοποιού Κατρίν Ντενέβ απέναντι στη δράση #metoo του Χόλιγουντ που αναπτύχθηκε στον απόηχο του σκανδάλου με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. 

Ads

«Η Κατρίν Ντενέβ μιλάει ευλογημένα» είπε ο 81χρονος Μπερλουσκόνι, ο οποίος παραιτήθηκε το 2011, εν μέσω των αποκαλύψεων για τα πάρτι «Μπούνγκα – Μπούνγκα» με νεαρές γυναίκες και όντας υπό έρευνα για τις ερωτικές επαφές του με την ανήλικη Καρίμα Ελ Μαρούγκ, γνωστότερη ως Ρούμπι. 

«Είναι φυσικό να χαίρονται οι γυναίκες όταν ένας άνδρας προσπαθεί να τις σαγηνεύσει. Εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία με κάτι τέτοιο, επειδή ανέκαθεν οι γυναίκες ήταν εκείνες που προσπαθούσαν να με σαγηνεύσουν» είπε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Η Ντενέβ και άλλες 99 Γαλλίδες κατήγγειλαν την Τρίτη την εκστρατεία #metoo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης υποστηρίζοντας ότι ισοδυναμεί με «πουριτανισμό» και πυροδοτείται από «το μίσος για τους άνδρες». «Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο καμάκι δεν είναι αδίκημα», σημείωναν μεταξύ άλλων οι 100 γυναίκες στην επιστολή τους, που επικρίθηκε από τις Γαλλίδες φεμινίστριες. 

Ads