Με την παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ξεκινά σήμερα η πιο πρόσφατη σειράς δικών που διεξάγονται σε βάρος του με κατηγορίες οι οποίες κυμαίνονται από φοροδιαφυγή μέχρι σεξ επί πληρωμή με μια ανήλικη Μαροκινή. Προσερχόμενος, ο Σ. Μπερλουσκόνι έδωσε το δικό του σόου, κάνοντας δηλώσεις και για την υπόθεση που είναι γνωστή ως Ρουμπιγκέιτ.

Ads

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο δικαστήριο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δήλωσε με βεβαιότητα πως «Δεν θα καταδικαστώ». Ο Καβαλιέρες επιβεβαίωσε ότι έδωσε χρήματα στη νεαρή Μαροκινή, αλλά υποστήριξε ότι το έκανε για να μην αναγκαστεί να εκπορνευτεί και να μπορέσει να με μία φίλη της να συνεργαστεί με ένα κέντρο αισθητικής αγοράζοντας ένα μηχάνημα αποτρίχωσης με λέιζερ.

«Στην κοπέλα έδωσα χρήματα για να αποφύγει την εκπόρνευση» είπε ο Καβαλιέρε και διευκρίνισε ότι ήθελε να δώσει στη νεαρή τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ένα ινστιτούτο αισθητικής αγοράζοντας ένα μηχάνημα για αποτρίχωση με λέιζερ, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica. Επιπλέον, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι παρενέβη όταν η νεαρή συνελήφθη για κλοπή διότι πίστευε ότι ήταν Αιγύπτια και δεν ήθελε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Η σημερινή του εμφάνιση στη δίκη για φοροδιαφυγή αντιβαίνει στην απόφασή του να μην παραστεί προ ημερών στην έναρξη της άλλης δίκης σχετικά με τις παράνομες σχέσεις του με την ανήλικη πόρνη. Τις κατηγορίες αυτές ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ‘αβάσιμες’, ενόσω οι δικηγόροι του επιδιώκουν να ακυρώσουν την δίκη.

Ads

Στη σημερινή δίκη κατηγορείται ότι η αυτοκρατορία του των μέσων ενημέρωσης Mediaset αγόρασε υπερτιμημένα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δικαιώματα μέσω εταιρειών βιτρινών offshore, ώστε να φοροδιαφύγει εξοικονομώντας πόρους για μυστικά ταμεία.

Τόσο η Mediaset όσο και ο ίδιος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Η δίκη της Mediaset εντάσσεται σε μια σειρά τριών δικών που συνδέονται όλες με την πώληση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών δικαιωμάτων που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990.