«Η κυβέρνηση στηρίζει την πλήρη και αμερόληπτη έρευνα για τα γεγονότα της 21ης Ιανουαρίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα μετά τη συνάντηση που είχε στα Τίρανα με το Μίροσλαβ Λάιτσακ, μεσολαβητή της ΕΕ για την πολιτική κρίση στην Αλβανία και τη δολοφονία τριών διαδηλωτών. Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ματαιώσει την προγραμματισμένη για την Παρασκευή αντικυβερνητική διαδήλωση.

Ads

Ο Σαλί Μπερίσα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για «την προστασία του Συντάγματος, της δημόσιας τάξης και των δημοκρατικών θεσμών σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάλυσής τους», ενώ ο Λάιτσακ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι «η ΕΕ στηρίζει την αλβανική κυβέρνηση και τις προσπάθειες που γίνονται να ερευνηθούν τα γεγονότα, που οδήγησαν στο θάνατο τριών ανθρώπων».

Παράλληλα, ο ευρωπαίος μεσολαβητής κάλεσε όλες τις πλευρές να προσέλθουν σε διάλογο και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια, που θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της έντασης.