Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με ανάρτηση του αναγνώρισε ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος είχε μια «κακή» επίδοση στο debate απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη, ωστόσο συνεχίζει να υποστηρίζει τον Τζο Μπάιντεν.

Ads

«Υπάρχουν και κακές βραδιές στα debate. Πιστέψτε με, το ξέρω», έγραψε ο Ομπάμα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Ωστόσο οι εκλογές αυτές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή ανάμεσα σε κάποιον που έχει παλέψει όλη του τη ζωή για τους απλούς ανθρώπους και σε κάποιον που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», αναφέρει ο Ομπάμα στην ανάρτησή του προσθέτοντας: «Η χθεσινή νύχτα δεν το άλλαξε αυτό».

Διαβάστε επίσης: Δημοκρατικοί / Σε «βέρτιγκο» για την υποψηφιότητα Μπάιντεν – Οι «δεύτερες σκέψεις» και επιμονή του Αμερικανού προέδρου

Ads

Δημοκρατικοί: Δεν θα πιέσουμε -προς το παρόν- τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

Πηγές πάντως των Δημοκρατικών μιλώντας στο CNN δήλωσαν πως τα ηγετικά στελέχη τους δεν σκοπεύουν – μέχρι στιγμής – να πιέσουν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών.

Αντίθετα, θέλουν να επικεντρωθούν σε αυτό που μπορούν να ελέγξουν: Να κερδίσουν την «μάχη» για την Βουλή των Αντιπροσώπων και να διατηρήσουν το προβάδισμα στη Γερουσία.

Εκτιμούν πως η φθορά που μπορεί να υπέστη από το ντιμπέιτ ο Μπάιντεν, θα πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές «δεν είναι σαφές αν θα αλλάξει ο συσχετισμός».

Νωρίτερα, πάντως, ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν δεν πρέπει να παραιτηθεί και εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα κερδίσουμε στη Βουλή τον Νοέμβριο».