Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε πολυώροφο κτίριο γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κτίριο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ads

Ελικόπτερα μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των παγιδευμένων που καταβάλλουν 22 μονάδες της πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τον στρατό, την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό και την αστυνομία.

«Η πυρκαγιά έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο Reuters ο Μιζανούρ Ραχμάν, αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.

«Καταφέραμε να αποτρέψουμε να επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά κτίρια. Προς το παρόν δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν νεκροί στο εσωτερικό του κτηρίου», δήλωσε παράλληλα στο AFP και πάλι αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.

Ads

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Σύμφωνα με το Xinhua, η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower» το οποίο στεγάζει γραφεία και εστιατόρια και επεκτάθηκε γρήγορα στους άλλους ορόφους γύρω στη 01:00 τοπική ώρα σήμερα.

Κοντά στο κτίριο αυτό βρίσκονται σταθμευμένα περίπου 100 ασθενοφόρα, ενώ οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μεγάλες κλίμακες για να σπάσουν παράθυρα και να δημιουργήσουν εξόδους διαφυγής για τους εγκλωβισμένους.

Τις απελπισμένες προσπάθειες ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες στη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στον πύργο FR Tower στην Ντάκα του Μπανγκλαντές καταγράφουν ερασιτεχνικά βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου.