Σε θάνατο καταδίκασε στρατιωτικό δικαστήριο του Μπαχρέιν τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο αστυνομικών κατά τη διάρκεια πρόσφατων πολιτικών ταραχών και σε ισόβια κάθειρξη άλλους τρεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ads

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν στη χώρα το Φεβρουάριο και το Μάρτιο συνολικά σκοτώθηκαν τέσσερις αστυνομικοί, από τους οποίους οι τρεις παρασύρθηκαν από διερχόμενα οχήματα γύρω στις 16 Μαρτίου.

Η τελευταία φορά που το Μπαχρέιν καταδίκασε κάποιον σε θάνατο ήταν το 2007 και η νέα απόφαση εκδίδεται ενώ κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στο σουνιτικό μοναρχικό καθεστώς και τη σιιτική πλειοψηφία των πολιτών στον απόηχο των διαδηλώσεων υπέρ των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις κυβερνητικές αρχές κατά την καταστολή των διαδηλώσεων, οι τέσσερις κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την αστυνομία, περίπου 400 πολίτες συνελήφθησαν και πάνω από 100 απολύθηκαν από τη δουλειά τους λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις.

Ads

Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του χρόνου που το Μπαχρέιν κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 312 άνθρωποι που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπονόμευσης του κράτους και της δολιοφθοράς έχουν αφεθεί ελεύθεροι.