Σήμερα κηδεύεται στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν Μανάμα ο Αμπνοτύλ Καρίμ Φαχράουι, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ τελούσε υπό κράτηση στα χέρια της αστυνομίας της χώρας. Ο θάνατος του Φαχράουι ήταν ο τέταρτος που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες στις κρατικές φυλακές.

Ads

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν αντέδρασαν άμεσα στην είδηση του θανάτου του μέλους του συμβουλίου των Σιιτών Καρίμ Φαχράουι ενώ δεν δέχθηκαν να κάνουν δηλώσεις αξιωματούχοι του καθεστώτος του αραβικού βασιλείου του Περσικού Κόλπου.

Αν και η κυβέρνηση του Μπαχρέιν αρνείται ότι οι περισσότεροι από 400 συλληφθέντες των διαδηλώσεων στο Μπαχρέιν υφίστανται βασανιστήρια στις φυλακές, ο Φαχράουι είναι το τέταρτο θύμα της αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών. Η κυβέρνηση πάντως υποστηρίζει πως κάθε αναφορά για βιαιότητες των κρατικών οργάνων θα διερευνηθεί.

Ο Ματάρ Ματάρ, επίσης μέλος του Σιιτικού συμβουλίου του Μπαχρέιν Wefaq, δήλωσε πως ο Φαχράουι πέθανε ενώ τελούσε υπό κράτηση εδώ και μία εβδομάδα. Ο Φαχράουι συνελήφθη όταν επισκέφθηκε ένα αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την εισβολή και καταστροφή της οικίας του από μέλη της αστυνομίας. «Είτε αρρώστησε και δεν έλαβε θεραπεία, είτε βασανίστηκε» είπε ο Ματάρ.

Ads