Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίοι αποτιμούν ως θετικές τις ελληνικές προτάσεις που κατατέθηκαν στους θεσμούς, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αλλά και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν να δείχνουν με σημερινές δηλώσεις τους μια πρώτη αλλαγή κλίματος απέναντι στην Ελλάδα.

Ads

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε: «Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες».

Την ίδια στιγμή, ο Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του προς το γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 επισήμανε: “Οι αντιπροτάσεις που κατέθεσε η Ελλάδα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Σήμερα κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας, η μοίρα του ευρώ. Πίστευω ότι θα επικρατήσει η θέληση όλων να διατηρήσουν το ευρώ”.

Και πρόσθεσε: «Η σύνοδος είναι αποφασιστικής σημασίας. Οι αγορές περιμένουν, οι επενδυτές ανησυχούν» σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος αρνήθηκε τη φράση ότι «η Ελλάδα ζει σε τεχνητή αναπνοή».

Ads

Ο ίδιος, τέλος, προσδιόρισε το χρέος ανά Έλληνα φορολογούμενο σε 1.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: «Καλή βάση για τις συνομιλίες» η νέα ελληνική πρόταση