Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 18 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη σωλήνα με καυτό νερό, στο εμπορικό κέντρο Vremena Goda στη Μόσχα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας,  Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ads

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου.

«Η τραγωδία στο εμπορικό κέντρο στοίχισε τη ζωή σε άλλους τρεις ανθρώπους. Συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους. Οι διασώστες συνεχίζουν να εργάζονται» έγραψε ο δήμαρχος στην ανάρτησή του.

Μία υπάλληλος του εμπορικού κέντρου είπε στους δημοσιογράφους ότι ο σωλήνας με το καυτό νερό έσπασε στον μείον 1 όροφο.

Ads

https://youtu.be/RGu-04amjSQ

«Άρχισα να κοιτάζω προς τα κάτω προς την κατεύθυνση της κυλιόμενης σκάλας, και εκεί ανεβαίνει ένας τεράστιος καυτός ατμός, κατεβήκαμε στον πρώτο όροφο και σταθήκαμε για περίπου είκοσι λεπτά. Η κυλιόμενη σκάλα δούλευε στον δεύτερο ή στον τρίτο όροφο, δεν λειτουργούσε πια στον πρώτο όροφο, οι χειρολισθήρες ήταν όλοι ζεστοί».

https://youtube.com/shorts/3k54Hiuo5sQ?feature=share

Το εξαώροφο εμπορικό κέντρο Vremena Goda με έκταση πάνω από 62.000 τετραγωνικά μέτρα άνοιξε το 2007.

https://youtu.be/4eGIJ93mLD8

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την ιστοσελίδα του, συεγάζει περισσότερα από 500 brands και διαθέτει περισσότερες από 150 μπουτίκ και καταστήματα, μεταξύ των Chanel, Hermes, Dior, Louis Vuitton, Gucci, Burberry, Bvlgari, Cartier, Stella McCartney, Salvatore Ferragamo.