Εάν αμερικανικά πυρηνικά όπλα, ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής  εμφανιστούν στο πολωνικό έδαφος, «οι σχετικές εγκαταστάσεις θα προστίθεντο αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων μας» τονίζει η Μόσχα.

Ads

‘Οπως δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δημοσιογραφική ενημέρωση, πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στην Πολωνία θα τα προσθέσει αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων σε περίπτωση άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

«Οι πολωνικές αρχές δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους να προσκολληθούν πιο σφιχτά στα αμερικανικά πυρηνικά όπλα που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη και μιλούν γι’ αυτό εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε η Ζαχάροβα. –

«Εξακολουθούν να τα σχολιάζουν όλα αυτά, συνδέοντάς τα με την εχθρική προς τη Ρωσία πολιτική τους. Η εντύπωση είναι ότι η Βαρσοβία επιδιώκει μανιωδώς να προσελκύσει ακόμη περισσότερη προσοχή από το το ρωσικό  Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Ads

«Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι σε περίπτωση εμφάνισης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο πολωνικό έδαφος, οι σχετικές εγκαταστάσεις θα ενταχθούν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων  σε μια κατάσταση άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ», τόνισε η διπλωμάτης.