Ένα νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε ζωντανό έπειτα από οκτώ ημέρες που έμεινε θαμμένο σε δάσος της επαρχία Γκουανξί στη νότια Κίνα. Είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς του στην κομητεία Τιάν Ντονγκ αφότου γεννήθηκε με λαγωχειλία.

Ads

Μία μεσήλικη γυναίκα ονόματι Λου Φενγκλιάν άκουσε το κλάμα του, την ώρα που μάζευε βότανα. Στη συνέχεια, ζήτησε τη βοήθεια από βουδιστικό μοναστήρι που βρισκόταν κοντά στην περιοχή. 

Ο 75χρονος μοναχός που πήγε μαζί της συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ένα αληθινό μωρό και το κλάμα του ακουγόταν μέσα από τη γη, σε μία περιοχή που υπάρχουν πολλοί ανώνυμοι τάφοι.

image

Ads

Ο μοναχός κάλεσε αμέσως την αστυνομία που έφτασε στο σημείο και εντόπισε το μωρό. Το παιδάκι ήταν θαμμένο μόλις πέντε εκατοστά κάτω από την επιφάνεια της γης και μέσα σε ένα χαρτόκουτο. Οι αστυνομικοί μέσα στο κιβώτιο βρήκαν κουβέρτες και ρουχαλάκια. Το βρέφος μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα που ανέλαβε τη φροντίδα του δήλωσε στη Daily Mail ότι το μωρό όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και έπρεπε να νοσηλευθεί σε θερμοκοιτίδα για μερικές ημέρες.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι το μωρό επέζησε εξαιτίας της υγρασίας που διαπερνούσε το χάρτινο κιβώτιο. Λίγες ημέρες μετά, η κατάστασή του παρουσίασε βελτίωση, αρκετή για να βγει από τη θερμοκοιτίδα. Οι γονείς του βρέθηκαν και έχουν ήδη συλληφθεί.