Μήνυση εναντίον της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota κατέθεσε την Παρασκευή στο Λος Άντζελες μία γυναίκα από τη Νεμπράσκα, η οποία ισχυρίζεται ότι η Toyota είναι υπεύθυνη για το θάνατο του συζύγου της σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την μη ελεγχόμενη επιτάχυνση του οχήματος του–ένα μοντέλο Prius του 2006.

Ads

Σύμφωνα με τη μήνυση της Ζακλίν Ντόνοχιου, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, το δυστύχημα συνέβη σε αυτοκινητόδρομο στη Νεμπράσκα, καθώς η 67χρονη νοσοκόμα και ο σύζυγός της επέστρεφαν στο σπίτι του με το αυτοκινητό τους.
Το όχημα, που οδηγούσε ο κ. Ντόνοχιου, άρχισε ξαφνικά να επιταχύνει και κατέστη ανεξέλεγκτο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο και από την σύγκρουση να χάσει τη ζωή του. Η μηνύτρια τραυματίστηκε και εκείνη σοβαρά στο δυστύχημα–τραύματα στο κεφάλι, κάταγμα στον ώμο, κάταγμα στο σαγόνι και διάρρηξη πνεύμονος. Αναφέρει επίσης ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει, όταν βγήκε από το νοσοκομείο, για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά της, ώστε να μπορούν οι συγγενείς της να την φροντίσουν.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ντόνοχιου, “αρκετά εκατομμύρια οχήματα Toyota δεν ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας” που επιτρέπει στον οδηγό να απενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό έλεγχο του οχήματος, και να ανακτήσει τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου.

Σε νέα ανάκληση 8.000 φορτηγών Tacoma pickup προχωρά η Toyota

Ads

Σε ανάκληση 8.000 φορτηγών Tacoma pickup προχωρά η Toyota στις ΗΠΑ, εξαιτίας ενός ελαττώματος στον άξονα μετάδοσης που κατασκευάστηκε από την υπεργολαβική εταιρία Dana, ένα πρόβλημα που αφορά επίσης τη Ford και τη Nissan.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική αρχή για την οδική ασφάλεια (NHTSA) έλαβε μία διακοίνωση της ανάκλησης την Παρασκευή η οποία αφορά «8.000 Tacoma εξαιτίας ενός ελαττωματικού άξονα μετάδοσης που κατασκευάστηκε από την Dana Corporation ανάμεσα στο Δεκέμβριο και τις αρχές Φεβρουαρίου».