Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής του Wikileaks, που έφερε στο φως εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας, αποκαλύπτοντας όσα γίνονταν «σκοτάδι», προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Twitter με πολλά μηνύματα.

Ads

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» και μάλιστα η ανάρτησή του έγινε στα Ελληνικά. «Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς».

(«Μη δώσετε τα άγια πράγματα στους σκύλους ούτε να πετάξετε τα μαργαριτάρια στους χοίρους γιατί αλλιώς οι χοίροι θα τα καταπατήσουν με τα πόδια τους κι οι σκύλοι θα στραφούν εναντίον σας και θα σας καταξεσκίσουν»)

Υπενθυμίζεται πως ο Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει από τις 19 Ιουνίου του 2012 στην Πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, καθώς διώκεται από τις αμερικανικές αρχές για την αποκάλυψη των απόρρητων διπλωματικών εγγράφων. Ο Ισημερινός του χορήγησε πολιτικό άσυλο και έξι χρόνια δεν έχει βγει από την Πρεσβεία καθώς κινδυνεύει με έκδοση στις ΗΠΑ.

Διαβάστε σχετικά: «Το άγιο και ιερό Ευαγγέλιο κατά τον Ματθαίο» του Ντίνου Χριστιανόπουλου