Μια μικρή πόλη στη νοτιοανατολική Μινεσότα θα μπορούσε να μείνει ουσιαστικά χωρίς αστυνομικό τμήμα μετά την πρόσφατη παραίτηση ολόκληρης της δύναμης.

Ads

Συγκεκριμένα, ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα του Goodhue παραιτήθηκε λόγω προβλημάτων με τις αμοιβές, δήλωσε η δήμαρχος Έλεν Άντερσον Μπακ σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα. Η πόλη, η οποία βρίσκεται στην ομώνυμη κομητεία, έχει πληθυσμό λίγο πάνω από 1.000 κατοίκους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει τις επιλογές που έχει για να καλύψει με κάποιο τρόπο το κενό. Η συνεδρίαση είχε αρχικά συγκληθεί για να συζητηθούν τυχόν μισθολογικές αυξήσεις για το τμήμα, αλλά όλη η ομάδα παραιτήθηκε πριν συμβεί αυτό, όπως αναφέρει το NBC.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζος Σμιθ υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, ανέφερε το Associated Press. Επίσης, ένας αξιωματικός πλήρους απασχόλησης και πέντε υπάλληλοι μερικής απασχόλησης παραιτήθηκαν δύο ημέρες αφότου έμαθαν για τον Σμιθ.

Ads

«Δεδομένου ότι οι παραιτήσεις έχουν υποβληθεί από το αστυνομικό μας τμήμα, ο δικηγόρος της πόλης μας συνέστησε ότι σε αυτό το σημείο πρέπει να ακολουθήσουμε τις άλλες επιλογές μας», δήλωσε ο Άντερσον Μπακ στην αρχή της συνεδρίασης. «Έτσι, σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε πραγματικά για αυξήσεις μισθών, αφού δεν έχουμε πλέον αστυνομική δύναμη».

Σε συνεδρίαση του συμβουλίου στις 26 Ιουλίου, ο Σμιθ δήλωσε ότι υπήρχαν «μηδενικοί υποψήφιοι» για το αστυνομικό τμήμα και αποκάλυψε ότι άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου προσπαθούσαν να προσλάβουν τον ίδιο και τους συναδέλφους του.

«Έτσι, με τα σημερινά δεδομένα, που προσπαθείτε να προσλάβετε με 22 δολάρια την ώρα, δεν πρόκειται να ξαναδείτε ποτέ άλλο άτομο να περνάει αυτές τις πόρτες. Αυτό είναι όλο», δήλωσε ο Σμιθ. «Εκτός αν κάνετε μια δραματική αλλαγή».

Ο Σμιθ τόνισε τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος και δήλωσε ότι τα μικρότερα αστυνομικά τμήματα που έχει εξετάσει πληρώνουν τουλάχιστον 30 δολάρια την ώρα.

«Υπάρχει μηδενικό κίνητρο για να έρθεις εδώ σε μια μικρή πόλη, με χαμηλή αμοιβή, να είσαι σε εφημερία, να δίνεις τον ελεύθερο χρόνο σου και όλα τα υπόλοιπα», είπε.

«Θέλω να επαναλάβω ότι θα έχουμε αστυνομική κάλυψη στην πόλη Goodhue. Αυτό δεν αποτελεί ζήτημα», δήλωσε από την πλευρά της η Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι την διαβεβαίωσαν ότι η μετάβαση θα είναι”πολύ ομαλ”.

Η Άντερσον Μπακ δήλωσε ότι η παραίτηση του αστυνομικού τμήματος «δεν είναι ασυνήθιστη – συμβαίνει». «Δεν είμαστε οι πρώτοι και δεν θα είμαστε οι τελευταίοι», είπε.

Μετά από μια προσωρινή λύση, η πόλη φαίνεται πως θα εξετάσει την ανασυγκρότηση του αστυνομικού τμήματος, η οποία θα περιλαμβάνει συζητήσεις για την αύξηση των μισθών των αστυνομικών.

Ένα μέλος του συμβουλίου συνέκρινε τους μισθούς των αστυνομικών της Goodhue με εκείνους των ηλεκτροσυγκολλητών της πόλης, λέγοντας: «Κανείς δεν πρόκειται να έρθει να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο για ένα πολύ χαμηλό ποσό».