Με ένα διαφορετικό άρθρο κυκλοφορεί το νέο τεύχος του αμερικανικού Playboy.

Ads

Σε αυτό δεν εμφανίζεται κάποιο «κουνελάκι» αλλά μια μουσουλμάνα με τη μαντίλα της, ως κεντρικό πρόσωπο ενός ρεπορτάζ για τους «αντιρρησίες», στους άνδρες και στις γυναίκες που ρισκάρουν τα πάντα -ακόμη και τη ζωή τους- για να κάνουν αυτό που αγαπούν.

image


Πρόκειται για την Αμερικανίδα δημοσιογράφος Νουρ Ταγκούρ, με καταγωγή από τον Λίβανο. Η 22χρονη δημοσιογράφος, που εργάζεται για το δίκτυο ειδησεογραφικών βίντεο Newsy, φωτογραφίζεται φορώντας μαύρο δερμάτινο σακάκι, αθλητικά παπούτσια και χακί μαντήλα και δηλώνει ότι θέλει να γίνει η πρώτη δημοσιογράφος με χιτζάμπ, της αμερικανικής τηλεόρασης.

Ads

image

Η εμφάνιση της Νουρ, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη νέα εκδοχή του Playboy χαιρετίζεται από πολλούς ως πρόοδος, ωστόσο ασκούν δριμεία κριτική στη νεαρή κοπέλα.

image

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του διαδικτυακό περιοδικού «The Muslim Vibe» που καταγγέλλει την επιλογή της να μιλήσει στο Playboy, αναπτύσσοντας το επιχείρημα ότι το περιοδικό που ίδρυσε ο Χιου Χέφνερ εμφανίζει τις γυναίκες ως αντικείμενα, τις μετατρέπει σε εμπόρευμα και σε σεξουαλικό αντικείμενο σε υπερβολικό βαθμό εδώ και δεκαετίες.

image