Επεισοδιακές προκύπτουν οι συναντήσεις του Γάλλου προέδρου με νέους σε δημόσιες εμφανίσεις του. Μετά τις νουθεσίες του μακρόν στον νεαρό που τον… «Μανού», τώρα η φωτογραφία ενός νέου που κάνει άσεμνη χειρονομία την ώρα που ποζάρει με τον πρόεδρο προκάλεσε την οργή της ακροδεξιάς στη Γαλλία, η οποία θεώρησε το περιστατικό «ασυγχώρητο».

Ads

Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στον Άγιο Μαρτίνο στις γαλλικές Αντίλες.

Δύο νεαροί μαύροι περιστοιχίζουν τον Μακρόν, ο ένας εκ των οποίων, ο οποίος δεν φοράει μπλούζα, έχει σηκωμένο το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

«Δεν βρίσκουμε καν λέξεις για να εκφράσουμε την οργή μας. Στη Γαλλία δεν αξίζει σίγουρα αυτό. Είναι ασυγχώρητο!» έγραψε στο twitter η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Ads

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να εκτονώσει την κατάσταση διαβεβαιώνοντας ότι «αγαπάει κάθε παιδί της (γαλλικής) Δημοκρατίας, ανεξάρτητα από τις ανοησίες τους».

«Στόχος μου είναι να βοηθήσω αυτήν τη νέα γενιά» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι ο ένας από τους δύο νέους στη φωτογραφία, στο σπίτι του οποίου προσκλήθηκε, πρόσφατα βγήκε από τη φυλακή αφού είχε καταδικαστεί για ληστεία.

«Δεν θα διδαχτούμε τίποτα από τις δηλώσεις μίσους» συνέχισε και «πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι η νέα γενιά μας, επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα ή κάποια στιγμή κάνει ανοησίες, δεν έχει τίποτα να διδαχτεί» υπογράμμισε ο Εμ. Μακρόν.