Μια ομάδα Καναδών ακτιβιστών αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σχετικά με το θέμα της ισλαμοφοβίας, ζητώντας από τους πολίτες να αγκαλιάσουν έναν μουσουλμάνο που στεκόταν με δεμένα τα μάτια σε κεντρικό δρόμο του Τορόντο.

Ads

“Είμαι μουσουλμάνος, είμαι στοχοποιημένος ως τρομοκράτης”, έγραφε ένα από τα χαρτόνια στα πόδια του, ενώ το άλλο έγραφε: “Σας εμπιστεύομαι, εσείς με εμπιστεύεστε; Αγκαλιάστε”. Ο μουσουλμάνος περίμενε με τα χέρια ανοιχτά… Ένας, ένας οι περαστικοί τον πλησιάζαν και τον αγκάλιαζαν.

“Δεν περιμέναμε τόσο θετική αντίδραση και τόσο μεγάλη υποστήριξη. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που είδαμε τους Καναδούς να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο”, δήλωσε στο RT η Asoomi Jay, η ακτιβίστρια που οργάνωσε τη δράση – κοινωνικό πείραμα. “Οι άνθρωποι βρίσκονται σε σύγχυση λόγω της παραπληροφόρησης στον απόηχο επιθέσεων, όπως αυτή στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. Αντί να κατηγορούν τους δράστες των τρομοκρατικών ενεργειών, ορισμένα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τη θρησκεία”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο