Οι τουρκικές αρχές ψάχνουν σε ένα δάσος στα προάστια της Κωνσταντινούπολης και σε μια πόλη κοντά στη Θάλασσα του Μαρμαρά λείψανα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από δύο εβδομάδες, μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Ads

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι «σίγουρα φαίνεται» ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι «περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών» αλλά προειδοποίησε ότι οι συνέπειες θα είναι «πολύ σοβαρές» αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται η Σαουδική Αραβία, η οποία φαίνεται να βρήκε τον «αποδιοπομπαίο τράγο» στο πρόσωπο στρατηγού, στενού συμβούλου του πρίγκιπα διαδόχου Μπιν Σαλμάν.

Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να μεγεθύνουν την ακτίνα της έρευνας, ακολουθώντας την πορεία και παίρνοντας υπόψη τις στάσεις που έκαναν τα αυτοκίνητα που έφυγαν από το προξενείο και από την κατοικία του προξένου τη 2α Οκτωβρίου, την ημέρα που είδαν τον Κασόγκι ζωντανό για τελευταία φορά, εξήγησαν οι δύο Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ads

Οι δολοφόνοι του ενδέχεται να πέταξαν λείψανα του Κασόγκι στο Δάσος του Βελιγραδίου, που γειτονεύει με την Κωνσταντινούπολη, ή σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην Γιάλοβα, 90 χιλιόμετρα από την πόλη, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ