Ένας πολιτειακός υπουργός, ένας δήμαρχος κι έξι ακόμη άνθρωποι από το βόρειο Μεξικό σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη και ανεφλέγη, σ’ ένα δυστύχημα που αποδίδεται σε μηχανική βλάβη, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Ads

Νεκροί είναι ο υπουργός Δημοσίων Έργων στην πολιτεία Κοαουίλα, Οράσιο δελ Μπόσκε, ο δήμαρχος της μεθοριακής πόλης Πιέδρας Νέγρας, Μανουέλ Μαλδονάδο, ο διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας μιας μεξικανικής πολιτείας, δυο επιχειρηματίες, ένας φωτογράφος, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του επέβαιναν στο αεροσκάφος. Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε φράγμα σε μικρή απόσταση από την μεθόριο με το Τέξας των ΗΠΑ.

Η συντριβή προκλήθηκε από μηχανική βλάβη και δεν οφείλεται σε σαμποτάζ ή ενέργεια του οργανωμένου εγκλήματος, δήλωσε στο δίκτυο TV Azteca ο υπουργός Παιδείας της πολιτείας Κοαουίλα Βίκτορ Σαμόρα. Μεξικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το αεροσκάφος ενδέχεται να προσέκρουσε σε δέντρο και να έχασε το ένα φτερό διότι πετούσε πολύ χαμηλά· ο Σαμόρα απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Σαμόρα, οι αξιωματούχοι που σκοτώθηκαν επιθεωρούσαν τις ζημιές από τον κυκλώνα Άλεξ, ο οποίος έπληξε το βόρειο Μεξικό με σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμυρίζοντας μεγάλα τμήματα της πόλης Μοντερέι, όπου βρήκαν το θάνατο 12 άνθρωποι.

Ads