Έρευνα σε βάρος δύο στελεχών της, για τα οποία υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπό την επήρεια αλκοόλ χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους τα στηθαία ασφαλείας μπροστά από τον Λευκό Οίκο, έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η Μυστική Υπηρεσία, υπεύθυνη για την προστασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ads

 
Το περιστατικό συνέβη στις 4 Μαρτίου όταν αξιωματικοί που ήταν παρόντες στο αμερικανικό προεδρικό μέγαρο προσπάθησαν να σταματήσουν τους συναδέλφους τους και να τους κάνουν αλκοτέστ ώστε να μετρηθεί το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους.
 
Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, Μπράιαν Λίρι, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι έχει ήδη ανοίξει η έρευνα, δηλώνοντας ότι αυτή έχει ανατεθεί στον Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).
 
Ο ίδιος δεν παρείχε καμία άλλη ένδειξη σχετικά με τη φύση των κατηγοριών εναντίον των δυο πρακτόρων, ο ένας εκ των οποίων είναι υπεύθυνος για την προστασία της ομάδας του προέδρου Ομπάμα.
 
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο φθινόπωρο είχε προκύψει μεγάλο θέμα καθώς ένας πολίτης με μαχαίρι κατάφερε να περάσει το φράχτη του Λευκού Οίκου, να τρέξει δεκάδες μέτρα και να μπει σε ένα δωμάτιο υποδοχής όπου και συνελήφθη.
 
Η ελίτ των μυστικών πρακτόρων αποτελείται από περίπου 6.500 άνδρες και γυναίκες των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη μόνιμη προστασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και περίπου τριάντα προσωπικοτήτων.