Σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και άμεσου συναγερμού τελούν πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, το τρέχον και τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, εξαιτίας της απειλής τρομοκρατικής ενέργειας που μπορεί να γίνει στο χώρο αμερικανικών εγκαταστάσεων σε ένα μουσουλμανικό κράτος.

Ads

Την είδηση μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Σύσκεψη ειδικών συμβούλων για λόγους εθνικής ασφάλειας

Ήδη ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ είχε συνεργασία με συμβούλους από το Πεντάγωνο για την επιλογή των ανωτέρω στρατιωτικών μονάδων πρόσθεσε το ίδιο δίκτυο. Ωστόσο, δεν ανακοινώνεται ποιες είναι αυτές οι μονάδες.

Ads

Όλο το 2012, αυτή η κατάσταση στις στρατιωτικές μονάδες των Ην. Πολιτειών επαναλήφθηκε σε περιπτώσεις «που μετρώνται στα δάκτυλα των χεριών», διευκρινίστηκε από τον αξιωματούχο που ζήτησε να μείνει ανώνυμος.

Σήμερα, Κυριακή, σε μουσουλμανικά κράτη στη Μέση Ανατολή και στη βόρια Αφρική παραμένουν κλειστές συνολικά είκοσι μια πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ. Αντίστοιχα είναι τα μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας.

Επιπλέον, ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως την βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου.