Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα κατά αυτοκινητοπομπής πολιτών που διέφευγαν από τη βόρεια Γάζα κατά μήκος μιας από τις οδούς εκκένωσης.

Ads

Τη γνησιότητα του σχετικού βίντεο έχει επαληθεύσει το BBC, όπου φαίνονται άνδρες να τρέχουν προς ένα φορτηγό, άλλοι να ανεβαίνουν στο φορτηγό, ενώ άλλοι βιντεοσκοπούν τη σκηνή. Φωνάζουν προσευχές και θρήνους για τα θύματα στον γεμάτο καπνό αέρα, με τις φωνές τους να πνίγονται περιστασιακά από τους συναγερμούς των αυτοκινήτων.

Καθώς η κάμερα πλησιάζει το φορτηγό, αρχίζει να αναδύεται η πλήρης φρίκη. Αρκετά σώματα, παραμορφωμένα από τη δύναμη της έκρηξης, είναι διασκορπισμένα πάνω στην καρότσα του φορτηγού σε μια λίμνη αίματος, oχήματα – πιθανότατα με θύματα ακόμα μέσα.

Το BBC εκτιμά ότι πάνω από 30 άτομα επέβαιναν στο όχημα του βίντεο. Βιντεοσκοπήθηκε πριν από το χτύπημα και ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο Twitter νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Πιθανότατα τραβήχτηκε μεταξύ 15:30 και 17:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή (13/10), στην οδό Salah-al-Din – ένας σημαντικός δρόμος που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Γάζα.

Ads