Τανκς βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, κι ενώ διανύουμε την 24η μέρα του πολέμου. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χτύπησε σε μια μέρα 600 στόχους.

Ads

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι κεντρικός δρόμος της περιοχής είναι αποκομμένος, την ώρα που,  βόρεια στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στον στρατό του Ισραήλ και τους μαχητές της Χαμάς.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν το  πρωί της Δευτέρας (30/10) ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, με στρατεύματα να σκοτώνουν δεκάδες μέλη της Χαμάς.

Δυτική όχθη: Μεγάλη επιδρομή του Ισραηλινού στρατού στην Τζενίν – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Στο μεταξύ,  μεγάλη επιδρομή  πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/10).

Ads

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι επιθέσεις έγιναν στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τζενίν με τουλάχιστον τέσσερα άτομα να χάνουν τη ζωή τους, ενώ υπήρχαν και πολλοί τραυματίες.

Εικόνες από την περιοχή δείχνουν μπουλντόζες του στρατού να βρίσκονται πολύ κοντά σε νοσοκομείο και άλλες να καταστρέφουν περιουσίες πολιτών.

Σε προηγούμενες επιδρομές, υπήρχε σαφής εστίαση σε συγκεκριμένα κτίρια,  τα οποία ήταν σπίτια για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκαν σε μαχητές, μέλη ή υποστηρικτές της Χαμάς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Al Jazeera, κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Τζενίν η επίθεση αυτή είναι περισσότερο γενικευμένη και συνεχίζεται μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.