Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε δηλώσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιθυμία του Κιέβου να «επιταχύνει την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ads

«Ο Ζελένσκι θέλει να επιταχύνει την υπαγωγή του στο ΝΑΤΟ. Υπέροχη ιδέα. Απλώς παρακαλεί το ΝΑΤΟ να επισπεύσει την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου», έγραψε.

Στη συνέχεια, σχολίασε ότι «ο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη μη αναγνώριση της προσάρτησης νέων εδαφών στη Ρωσία. Είναι μάλιστα περίεργο που μας θυμήθηκε. Ωστόσο, είναι κρίμα. Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα καλό μέρος για να ανοίξουμε ένα αμερικανικό προξενείο στις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα, αν εξωθηθεί πέραν των ορίων της, και πως αυτό «σίγουρα δεν είναι μπλόφα».

Ads

«Ας φανταστούμε πως η Ρωσία εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομακτικό όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργεια που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας», είχε αναφέρει τότε ο Μεντβέντεφ.