Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ παραιτείται από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, μετά την απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά για δεύτερη φορά μέσα σε 10 χρόνια.

Ads

Ο Δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή ότι ο Μενέντεζ αποφάσισε να παραιτηθεί προσωρινά από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων.

«Ο Μπομπ Μενέντεζ υπήρξε αφοσιωμένος δημόσιος υπάλληλος και αγωνίζεται πάντα σκληρά για τους πολίτες του Νιου Τζέρσεϊ. Έχει δικαίωμα στη δέουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Σούμερ.

Ο Μενέντεζ, μαζί με τη σύζυγό του, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δωροληψία, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, χρυσού, πληρωμών υποθηκών και μιας Mercedes-Benz.

Ads

Όπως αναφέρεται σχετικά, η εισαγγελία των ΗΠΑ στο Μανχάταν κατηγόρησε τους κατηγορούμενους ότι δέχθηκαν δωροδοκία χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη και την επιρροή του Μενέντεζ ως γερουσιαστή, ούτως ώστε να επιδιώξουν να προστατεύσουν και να πλουτίσουν τους επιχειρηματίες και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω Γερουσιαστής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στην περιοχή του για αποδοχή ιδιωτικών πτήσεων, προεκλογικών συνεισφορών και άλλων δωροδοκιών από πλούσιο προστάτη με αντάλλαγμα επίσημες χάρες, αλλά η δίκη του 2017 κατέληξε σε αδιέξοδο των ενόρκων.