Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στον σταθμό Φλίντες, σε κεντρικό, πολυσύχναστο δρόμο της Μελβούρνης. Τραυματίστηκαν δεκαπέντε άτομα, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά, ενώ ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη.

Ads

Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθη και δεύτερος άνδρας. Για τον οδηγό του αυτοκινήτου έγινε γνωστό ότι πρόκειται για έναν 32χρονο Αυστραλό, αφγανικής καταγωγής, ο οποίο ήταν γνωστός στις αρχές και χρήστης ναρκωτικών ουσιών. 

Τις ανακοινώσεις για τον δράστη έκανε ο Σέιν Πάτον, επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας της Βικτόριας, ο οποίος τόνισε ότι «σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε καμία απόδειξη που να παραπέμπει σε κάποια σχέση με την τρομοκρατία». Ο οδηγός, σύμφωνα με  πηγές από την αστυνομία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. 

Πάντως συνελήφθη κι ένας δεύτερος άντρας για το περιστατικό στο σημείο. 

Ads

Οι δύο συλληφθέντες 

image

image

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στo Sky News ότι o οδηγός του οχήματος δεν πάτησε φρένο και περιέγραψαν το όχημα ως λευκό SUV.

«Καθώς το αυτοκίνητο πλησίαζε τη διασταύρωση άρχισε να θερίζει τους πάντες, τινάζονταν κορμιά στον αέρα», είπε μια αυτόπτης μάρτυρας. «Ακούσαμε ένα θόρυβο και είδαμε αυτό το λευκό αυτοκίνητο να παρασύρει τους πάντες», περιέγραψε ένας δεύτερος. 

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένα μικρό κορίτσι που έχει χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.