Βίντεο με κτίριο που καταρρέει σε περιοχή της Τιχουάνα του Μεξικό κάνει το γύρο του διαδικτύου το οποίο είναι το δεύτερο κατά σειρά που υποχωρεί στην περιοχή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ads

Οι δύο αυτές πτώσεις κτιρίων έχουν αφήσει πολλές οικογένειες άστεγες και προκαλούν ανησυχίες στους υπόλοιπους πολίτες της περιοχής.

Η κατάρρευση του δεύτερου κτιρίου αποδίδεται στην αστάθεια του εδάφους και στην έλλειψη σωστής ρύθμισης στην κατασκευή, όπως αναφέρει η Mexico Post.

Τα δύο κτίρια που έχουν καταρρεύσει χτίστηκαν στην πλαγιά ενός λόφου, δημιουργώντας σημαντικό κίνδυνο για τους κατοίκους των διαμερισμάτων και τα κοντινά κτίρια.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εκφράσει την απογοήτευσή στους τοπικούς φορείς, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατασκευών. Επισημαίνουν, επίσης, ότι δεν έγιναν επαρκείς μελέτες του οικοπέδου πριν από τη χορήγηση των οικοδομικών αδειών.

Ads

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δήμαρχο της Τιχουάνα, Μονσεράτ Καμπαγιέρο, ο οποίος αργότερα είπε ότι ο δρόμος είχε καθαριστεί.

Το δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι το κτίριο ήταν το δεύτερο που κατέρρευσε στην περιοχή μετά από κατολίσθηση.