Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 Ρίχτερ (η αρχική εκτίμηση ήταν 7,4 ριχτερ) σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS). Το επίκεντρο ήταν 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ατεντσίνγκο, στην επαρχία Πουέμπλα, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 51 χιλιόμετρα. 

Ads

Οι νεκροί είναι δεκάδες, ξεπερνούν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του 50, και οι εικόνες καταστροφής δυστυχώς «ομολογούν» πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κι άλλο.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφονται στην Πολιτεία Μορέλος, ενώ πολλοί είναι οι νεκροί και στην Πολιτεία του Μεξικού και στην Πουέμπλα.  Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πανικόβλητοι, ενώ ο σεισμός έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην Πόλη του Μεξικό. Κτίρια κατέρρευσαν και δρόμοι κόπηκαν στα δύο. Ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην μεξικανική πρωτεύουσα.

Ads

Τραγική ειρωνεία είναι πως ο σεισμός σημειώθηκε ανήμερα της επετείου του μεγάλου σεισμού του 1985, μεγέθους 8,1 ρίχτερ, που προκάλεσε το θάνατο πάνω από 5.000 ανθρώπων στη χώρα. Με αφορμή την «μαύρη επέτειο», λίγες ώρες πριν το νέο φονικό χτύπημα του εγκέλαδου, σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις για ενδεχόμενο σεισμό. 

Υπενθυμίζεται πως στο Μεξικό, πριν από 11 ημέρες, στις 8 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε σεισμός 8 Ρίχτερ και ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 90.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στο Μεξικό: Κτίρια καταρρέουν μπροστά στα μάτια έντρομων πολιτών [Βίντεο]

image

image

image

image

image

image

image

image

#mexico Tweets