Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αργεντινή, εξαιτίας της κρίσης στην Αζοφική Θάλασσα.

Ads

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και το πλήρωμα δεν έχουν επιστρέψει στην Ουκρανία από την Ρωσία, αποφάσισα ότι θα είναι προς το καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προηγουμένως προγραµµατισθείσα συνάντηση στην Αργεντινή με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιαστική σύνοδο κορυφής ξανά αμέσως μόλις η κατάσταση επιλυθεί!», ανέφερε ο Τραμπ με tweet του.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υπογράμμισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για επαφές με τον Τραμπ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, από την πλευρά του,  επαίνεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντηση. «Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργούν οι μεγάλοι ηγέτες!», έγραψε ο Ποροσένκο σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας έναν σύνδεσμο υπερκειμένου προς την ανακοίνωση της απόφασης του αμερικανού προέδρου, την οποία ο θυελλώδης μεγιστάνας των ακινήτων επέλεξε να κάνει μέσω αυτού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ads