Η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) ενδέχεται να επικυρώσει τη νέα συνθήκη START μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον πρόεδρο του σώματος.

Ads

Η νέα συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μπορεί να επικυρωθεί ακόμη και την Παρασκευή, αν η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για την επικύρωση “δεν επηρεάζει το κείμενο της συμφωνίας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Μπορίς Γκριζλόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την Τετάρτη, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τη νέα συνθήκη με τη Ρωσία, για τη μείωση των πυρηνικών (START), γεγονός που αποτελεί σημαντική επιτυχία για την εξωτερική πολιτική του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, που στοχεύει στη βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα και την αποτροπή διασποράς των πυρηνικών σε άλλες χώρες.

Η συνθήκη εγκρίθηκε από 71 γερουσιαστές, ενώ 26 την καταψήφισαν.

Ads

Η επικύρωση από την αμερικανική γερουσία της νέας συνθήκης με τη Ρωσία για τη μείωση των πυρηνικών καθιστά ασφαλέστερο τον κόσμο και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα ατομικά όπλα, δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα.