Με μεγάλη άνοδο έκλεισε απόψε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,87% όπως και ο δείκτης Nasdaq.

Ads

Νωρίτερα, το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε σημαντικά έναντι των σημαντικότερων ανταγωνιστών του αφού τα χειρότερα των εκτιμήσεων μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ έτρεψαν… σε πωλήσεις τους traders. Ο μεταποιητικός δείκτης Empire state επίσης είχε υποχωρήσει στις -7,7 μονάδες ενώ οι εκτιμήσεις των τοποθετούσαν στις 0,5 και οι καθαρές ξένες αγορές μακροπρόθεσμων χρεογράφων ανήλθαν σε 3,7 δισ. από το εκτιμώμενο των 30 δισ.

Με κέρδη άλλωστε άνω του 1% ξεκίνησαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την αγορά να βρίσκει θετικούς καταλύτες στις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων με το deal για την εξαγορά της Motorola Mobility Holding από την Google έναντι $12,5 δισ. στο προσκήνιο.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ads

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε ανοδικά κατά 0,57%, συνεχίζοντας την άνοδο του για τρίτη ημέρα λόγω μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας που επικρατεί λόγω της επικείμενης γαλλο-γερμανικής συνόδου κορυφής στο Παρίσι, που επίσης το χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο 0,78% για τρίτη συνεχή ημέρα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε κατά 30,55 μονάδες, δηλαδή 0,57%, και διαμορφώθηκε στις 5.350,58 μονάδες.

Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 25,18 μονάδες και έκλεισε στις 3.239,06 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε ανοδικά κατά 0,41% και διαμορφώθηκε στις 6.022,24 μονάδες, χωρίς να διακρίνεται μεγάλη αισιοδοξία για την αυριανή γαλλο-γερμανική σύνοδο κορυφής και μετά τις επαναγορές κρατικών ομολόγων στις οποίες προχώρησε η ΕΚΤ.

Στη Μαδρίτη ο δείκτης Ibex-35 έκλεισε με άνοδο 0,71% στις 8.709 μονάδες, ενώ ήταν στο κόκκινο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια των συναλλαγών σήμερα.