Ένα από φωτογραφικά καρέ της χρονιάς τραβήχτηκε πριν από λίγες μέρες κατά τη διάρκεια των μαζικών αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο Λονδίνο. 

Ads

Το καρέ του φωτογράφου του Reuters, Dylan Martinez δείχνει έναν μαύρο άνδρα να μεταφέρει στους ώμους σοβαρά τραυματισμένο έναν λευκό. Λίγο πριν το περιστατικό είχαν σημειωθεί συγκρούσεις κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο λευκός άνδρας ήταν μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.  Αν και η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα, δημοσιογράφοι του Reuters που βρίσκονταν στο σημείο είπαν ότι ο λευκός άνδρας είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια της αψιμαχίας με διαδηλωτές κατά του ρατσισμού. Η φωτογραφία του Martinez έγινε viral στα social media. «Είδα μια αψιμαχία και κάποιον να πέφτει στο έδαφος», είπε ο φωτογράφος. «Το πλήθος έκανε στην άκρη ακριβώς μπροστά μου. Ήμουν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και απίστευτα τυχερός γι’ αυτή την οπτική γωνία. Ήρθε προς το μέρος του περπατώντας γρήγορα» συνέχισε.

Στο μεταξύ τα βρετανικά ΜΜΕ ταυτοποίησαν τον μαύρο άνδρα. Πρόκειται για τον γυμναστή Πάτρικ Χάτσινσον, ο οποίος έγραψε στα social media ότι «Σήμερα σώσαμε μία ζωή». «Εν μέσω όλης της ασχήμιας, μία όμορφη στιγμή ανθρωπιάς», τόνισε από την πλευρά του στο Twitter ο βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν.