Μάχη στήθος με στήθος δίνουν το κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν LREM και το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (Rassemblement National) της Μαρίν Λε Πεν ενόψει των  ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου του 2019, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Ads

Στην πρόθεση ψήφου τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν 21,5% και 21% αντίστοιχα, σύμφωνα με έρευνα της Odoxa-Dentsu Consulting που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέλαβαν την τρίτη θέση με 14% της πρόθεσης ψήφου, ακολουθούμενοι από το αριστερό κόμμα του Μελανσόν με 12,5%.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρώην προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, συγκέντρωσε μόλις 4,5% και βρίσκεται μια θέση πιο κάτω από το πράσινο Κόμμα με 5%.

Σε δημοσκόπηση της Ifop το Μάιο, το κόμμα του προέδρου Μακρόν εμφανιζόταν να κερδίζει το 27% των ψήφων, περνώντας κατά πολύ την ακροδεξιά, το ποσοστό της οποίας ανήλθε στο 17%.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, η δημοτικότητα του Γάλλου ηγέτη υποχώρησε κατά 12 εκατοστιαίες μονάδες.

Οι επτά στους δέκα έχουν πλέον αρνητική γνώμη για τον αρχηγό του κράτους, κάτι που αποτελεί ρεκόρ αντιδημοτικότητας, με μόλις το 29% των ερωτηθέντων να απαντά ότι τον θεωρεί «καλό πρόεδρο».