Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην εκστρατεία εμβολιασμού και στην στάση των Ιταλών πολιτών.

Ads

«Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον γιο μου με τεστ κορονοϊού ή σύριγγα εμβολίου. Προσεκτικοί ναι, πανικόβλητοι όχι», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Θα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον ιό αυτό, χωρίς να κλειστούμε σπίτι αλλά λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τοποθέτηση του Ματέο Σαλβίνι σχετικά με τον εμβολιασμό νέων και εφήβων, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ιταλικής κεντροαριστεράς. Από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο βουλευτής Αντρέα Ρομάνο υπογράμμισε ότι η Λέγκα και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» προσπαθούν να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι φανατικότερος αρνητής, «παίζοντας, με απαράδεκτο τρόπο, με την ζωή των Ιταλών, των πιο ευάλωτων, και τελικά όλων των πολιτών».

Ads

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Λέγκα τάχθηκε και κατά του μέτρου που ετοιμάζεται να εγκρίνει η κυβέρνηση Ντράγκι και το οποίο -σύμφωνα με τον Τύπο- θα προβλέπει δικαίωμα εισόδου σε τραίνα, αεροπλάνα και σε κλειστούς χώρους των καφέ μπαρ, μόνον για εμβολιασμένους.

«Διαβάζω ότι θα επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 400 ευρώ σε όσους πολίτες δεν σεβαστούν το νέο αυτό μέτρο. Αν φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να ζητάμε κάρτα εμβολιασμού για να πιούμε έναν καφέ στο κέντρο της Ρώμης… Στο μεταξύ οι αποβιβάσεις μεταναστών χωρίς «πράσινη κάρτα» στην Σικελία είναι ασταμάτητες», έγραψε ο γραμματέας της Λέγκα στο διαδίκτυο.

Σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι όλοι οι μετανάστες που αποβιβάζονται στην Κάτω Ιταλία υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό, ενώ έχει προβλεφθεί και καραντίνα, σε ειδικά πλοία ή σε κέντρα προσωρινής διαμονής.

Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα του ζήτησε να ξεκαθαρίσει πότε εννοεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, διότι η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία του, άνοιξε πριν από δυο μήνες.

«Θα εμβολιαστώ τον Αύγουστο, αλλά δεν θέλω να αναρτήσω σχετική φωτογραφία», απάντησε ο Σαλβίνι. Ήδη τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο να προσέλθει σε εμβολιαστικό κέντρο για να του χορηγηθεί σκεύασμα κατά του κορονοϊού.