«Να προσέχουμε τι λέμε για να μην δίνουμε τροφή σε προπαγανδιστές» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Ads

Η δήλωση αυτή αποτελεί ακόμη μία αιχμή για τους Άδωνη Γεωργιάδη και Λευτέρη Αυγενάκη και τους εκβιασμούς τους προς τους πολίτες πριν από τον β’ γύρο τις αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα πρώτα «καρφιά» τα έριξε, την Τετάρτη, με δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οποία ανέφερε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους νέους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, όπως το έκανε εξάλλου τέσσερα χρόνια τώρα, όπου ποτέ δεν κοιτάξαμε την κομματική προέλευση Περιφερειαρχών ή Δημάρχων όταν κληθήκαμε να συνεργαστούμε μαζί τους. Ακριβώς η ίδια πολιτική, απαρέγκλιτα, θα συνεχιστεί και τώρα».

Ο Παύλος Μαρινάκης, επιπλέον, ανέφερε πως η φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο «να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε», είναι κάτι «στο οποίο συμφωνούμε όλοι και ισχύει για όλους χωρίς εξαίρεση». Τόνισε δε ότι «ειδικά σε περιόδους κρίσεων» πρέπει «να έχουμε αυξημένη προσοχή».

Ads

Από εκεί και πέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «μία δήλωση η οποία μπορεί να επιδέχεται και λάθος ερμηνεία, την παίρνει η αντιπολίτευση τη διογκώνει και δημιουργεί ένα κλίμα για εντυπώσεις αντίθετες με την πραγματικότητα, εν προκειμένω για τις αποζημιώσεις».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η δήλωση και αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνεται το έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επομένως πως «είναι σημαντικό να μένουμε προσηλωμένοι στο έργο μας».

Και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός και το βράδυ των εκλογών έστειλε μήνυμα πως δεν είναι αποδεκτή η αλαζονεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης λόγο για μονταζιέρα δικών του δηλώσεων προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις πως συνέδεσε τη στάση δημάρχων απέναντι στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς με τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Τέλος, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη δήλωση συγκεκριμένου στελέχους, αλλά έδωσε κατευθυντήριες γραμμές.

«Δεν έχουν σταματήσει τα έργα στην περιφέρεια Θεσσαλίας»

Επιπλέον, ο Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχθηκε για τις καταγγελίες του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, αλλά και προέδρων κοινοτήτων της Θεσσαλίας, για μπλοκάρισμα των αντιπλημμυρικών έργων την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών απάντησε ότι:

«Όπως είδαμε απάντησε ο κος Αγοραστός ότι δεν έχουν σταματήσει τα έργα και ότι συνεχίζονται κανονικά, νομίζω ότι είπε ότι για μία μέρα είχαν σταματήσει για τεχνικούς λόγους και συνεχώς θα προχωράει η εξέλιξή τους».

«Είναι δεδομένο ότι το κράτος έχει συνέχεια και δεν ήταν δυνατό να επιτραπεί να σταματήσουν επειδή μπορεί η μια περιφερειακή αρχή να παραδίδει σε μία άλλη ειδικά όταν είχαμε μία τέτοια πρωτοφανή κατάσταση εξαιτίας ενός τόσου έντονου καιρικού φαινομένου» συνέχισε.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι «Μία απόδειξη ότι πιστεύουμε στην αυτονόητη συνέχεια του κράτους και ότι πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα είναι ότι ο πρώτος περιφερειάρχης που συνάντησε ο πρωθυπουργός ήταν ο Κουρέτας».