Οκτώ επαγγελματίες υγείας που πρόσεχαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου του 2020, πρόκειται να δικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, την ώρα που οι έρευνες για το θάνατο του πρώην αστέρα συνεχίζονται.

Ads

ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής μεταδίδουν πως ο Δικαστής του Σαν Ισίντρο έκανε δεκτή την αγωγή κατά οκτώ ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του νευροχειρούργου και οικογενειακού γιατρού, Λεοπόλδο Λούκε, της ψυχιάτρου Αγκουστίνα Κοσάτσοβ, του ψυχολόγου Κάρλος Ντίαζ, της ιατρικής συνεργάτιδας Νάνσι Φολίνι και άλλων τεσσάρων νοσοκόμων.

Ο Μαραντόνα είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή σε μια κατοικία στο βόρειο Μπουένος Άιρες, ενώ ανάρρωνε από νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κατηγορούνται για κακοδιαχείριση, αφού πραγματογνώμονας ανέφερε πως «είχε αφεθεί στη τύχη του».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι κατηγορούμενοι «ήταν οι πρωταγωνιστές μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας στο σπίτι», φερόμενοι ως υπεύθυνοι για «σειρά αυτοσχεδιασμών, διαχειριστικές αστοχίες και ελλείψεις». Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με ποινή φυλάκισης οκτώ έως 25 ετών, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα.