Η σταρ της παγκόσμιας ποπ σκηνής Μαντόνα θα παρουσιαστεί στη σκηνή μαζί με τα δύο μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, σε μια συναυλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Διεθνούς Αμνηστίας στη Νέα Υόρκη, στις 5 Φεβρουαρίου.

Ads

 
Η Μαντόνα χαρακτήρισε «τιμή της» τη συνεύρεση πάνω στη σκηνή με τα δύο μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλεχίνα. «Θαυμάζω το θάρρος τους και έχω εκφράσει και στο παρελθόν επανειλημμένα τη στήριξή μου», σημείωσε.
 
Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και Μαρία Αλεχίνα θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά εκτός Ρωσίας μετά την αποφυλάκισή τους και την απονομή χάριτος από τον Βλαντιμίρι Πούτι, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε από τις δύο γυναίκες ως «επικοινωνιακό παιχνίδι» του Ρώσου προέδρου.
 
Τα δύο μέλη του συγκροτήματος  Pussy Riot είχαν μείνει στη φυλακή για περισσότερους από 16 μήνες μετά την καταδίκη τους για την «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν που τραγούδησαν μέσα στον καθεδρικό ναό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα.