Την οργή του Νάιτζελ Φάρατζ, προκάλεσε ένα μίλκσεϊκ που δέχτηκε από διαδηλωτή στο Νιούκαστλ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. 

Ads

Όπως αποδείχτηκε ο διαδηλωτής που πρόλαβε να φωνάξει τον μπροστάρη τoυ διαζυγίου της βρετανίας με την ΕΕ «φασίστα» πριν τον στείλει για… μπάνιο και καθαριστήριο, ήταν μέλος του επονομαζόμενου κόμματος του Μίλκσεϊκ.

Οι ακτιβιστές του «κόμματος» είναι υποστηρικτές της ακύρωσης του Brexit και σε ένα μανιφέστο που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα εξήγησαν τους λόγους που επιτέθηκαν στον Φάρατζ.

«Από την πρώτη στιγμή που κάναμε την εμφάνισή μας στο πολιτικό προσκήνιο, πολλοί άνθρωποι μας ρωτούν για τις πολιτικές μας θέσεις για ζητήματα όπως η Παιδεία ή η Υγεία. Η απάντηση μας είναι απλή. Δεν έχουμε!», λέει στο μανιφέστο τους.

«Παίρνοντας το παράδειγμα από το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, έχουμε ιδρύσει μια πλατφόρμα που δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα όνομα, μερικές κούφιες φαντασιώσεις και την ειλικρινή ελπίδα ότι θα μπορούσε να στείλει ορισμένους εκπροσώπους σε ένα κοινοβούλιο στο οποίο δεν πιστεύουμε», συνεχίζει.

Όπως τονίζει μεταξύ σοβαρού κι αστείου το «κόμμα», ζούμε στην εποχή της φάρσας και έχει έρθει η ώρα αγκαλιάσουμε τον παραλογισμό στο έπακρο. «Η ώρα για να προτείνουμε πρακτικές λύσεις απέναντι στην καταστροφή του Brexit, έχει περάσει προ πολλού», λένε, και τονίζουν ότι «τώρα είναι η ώρα για να βρούμε ένα πομπώδες όνομα και να πάρουμε το τρένο για τις Βρυξέλλες».

Υπενθυμίζουν επίσης ότι το να γιαουρτώνεις κάποιον είναι μια «τέχνη» που «εφευρέθηκε» στην Βρετανία, καθώς ήταν ο ιμπρεσάριος Fred Karno που το καθιέρωσε επί σκηνής τον 19ο αιώνα, ενώ η ταινία “The Battle of the Century” (1927) των πρώιμων ημερών του σινεμά καθιέρωσε τους ταρτοπόλεμους.

Αφού αναφερθούν σε διάφορους πρωτοπόρους του γιαουρτώματος, οι εκφενδονιστές μιλκσέικ της Βρετανίας, ντύνουν και με ιδεολογικό μανδύα τη δράση τους λέγοντας πως ο Μάο Τσε Τουνγκ ότι «η πολιτική δύναμη πηγάζει από την κάννη ενός όπλου», αλλά ήταν ο ακτιβιστής Tom Forcade «κέρασε» πολλά δημόσια πρόσωπα, που καταλάβαινε ότι δεν χρειαζόταν όπλο, απλά κρέμα.

Όπως τονίζουν στο μανιφέστο τους, ο Φάρατζ, που ήταν ο τελευταίος στόχος τους, απέδειξε την πραγματική δύναμη του milkshaking  κινήματος. «Αντί να το πάρει στην πλάκα, ο Φάρατζ έγινε κακούλης. Μέσα σε λίγα λεπτά κατηγορούσε στο Twitter 16 εκατομμύρια Βρετανούς που υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ για ριζοσπαστικοποίηση, σε βαθμός που όπως είπε η εκστρατεία τους δεν γίνεται να συνεχιστεί», λένε. «Ο ίδιος Φάρατζ που το 2017 δήλωνε ότι θα ντυθεί στα χακί, θα πάρει ένα αυτόματο και θα πάει στο μέτωπο αν δεν προχωρήσει το Brexit», όπως υπογραμμίζουν.

Προτείνουν επίσης στους πολιτικού που έχουν οδηγήσει την Βρετανία στο αδιέξοδο να παραταχθούν έξω από το κοινοβούλιο και να αρχίσουν να πετάνε ο ένας στον άλλο πράγματα, μέχρι να καταλάβουν πόσο ηλίθια έχει γίνει η κατάσταση και να πάνε στα σπίτια τους.

Και καλούν τον κόσμο να τους ψηφίσει.