Ένα οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε χθες σε νοσοκομείο της Γερμανίας, από το οποίο τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους και μια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι η δράστης της επίθεσης.

Ads

Χθες Κυριακή, γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδος, η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε κλήση για μια έκρηξη και για πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, σε ένα διαμέρισμα κοντά στο καθολικό νοσοκομείο Σεντ Ελίζαμπεθ της πόλης Λέραχ. Φτάνοντας επιτόπου, οι πυροσβέστες άκουσαν πυροβολισμούς και φωνές, ενώ είδαν μια γυναίκα που έφερε όπλο και μαχαίρι να βγαίνει από το κτίριο και να κατευθύνεται στο παρακείμενο νοσοκομείο.

Όταν η γυναίκα εισήλθε στο νοσοκομείο, πυροβόλησε δύο φορές, σκοτώνοντας έναν αποκλειστικό νοσοκόμο και τραυματίζοντας τρεις ασθενείς και έναν αστυνομικό. Οι άνδρες των δυνάμεων της τάξης άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τη γυναίκα.

«Υπάρχουν λόγοι να σκεφτούμε ότι τα δύο πτώματα, ενός μεσήλικα και ενός παιδιού που βρέθηκαν μέσα σε διαμέρισμα, ανήκουν στον πρώην σύντροφο της γυναίκας και στο παιδί τους, ένα πεντάχρονο αγοράκι. Η γυναίκα, 41 ετών, πυροβόλησε δύο περαστικούς, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά αλλά σήμερα είναι εκτός κινδύνου», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ads

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς μέσα στο διαμέρισμα, οι πυροσβέστες ανακάλυψαν τα δύο πτώματα. Τα θύματα μπορεί να σκοτώθηκαν από πυρά, πριν από την έκρηξη, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας. Η νεκροψία θα επιβεβαιώσει ή όχι αυτή την υπόθεση. Συνολικά 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη και την πυρκαγιά.