Βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του δράστη της επίθεσης στο λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα απεικονίζουν τον 19χρονο να περιγράφει τα σχέδια του πριν από το μακελειό που κόστισε τις ζωές 17 ατόμων (14 μαθητών και 3 υπαλλήλων του σχολείου) και οδήγησε στον τραυματισμό άλλων τόσων.

Ads

Σε ένα από τα βίντεο, που καταγράφηκαν λίγες μόλις ώρες πριν την επίθεση ο Νίκολας Κρούζ περιγράφει τον τρόπο που θα εξαπολύσει την επίθεσή του, γελάει και κάνει δηλώσεις, χωρίς υπερβολή, ανατριχιαστικές.

«Γειά σας. Με λένε Νικ και θα είμαι ο επόμενος ένοπλος δράστης επίθεσης σε σχολείο για το 2018,» δηλώνει ο Κρουζ σε βίντεο που δημοσιεύτηκε.

Μεταξύ των δηλώσεων του ακούγονται φράσεις όπως «θα πεθάνετε όλοι» και «όλοι σας θα ξέρετε ποιος είμαι», ενώ επιδεικνύει το φονικό όπλο τύπου AR-15 και δηλώνει ότι στόχος του ήταν να σκοτώσει τουλάχιστον 20 άτομα.

Ads

Οι αρχές θεωρούν ότι τα βίντεο πιθανώς αποσαφηνίσουν τα κίνητρα του δράστη ο οποίος στο βίντεο αναφέρει ότι οι συμμαθητές του τον θεωρούν «ηλίθιο» και εξομολογείται τον έρωτα του για μία κοπέλα την αναφέρει με το μικρό της όνομα, λέγοντας ότι ελπίζει να την δει «στην επόμενη ζωή».

Ο Κρουζ καταδικάστηκε για 17 φόνους εκ προμελέτης και 17 απόπειρες φόνου πρώτου βαθμού. Σύμφωνα με το CNN οι εισαγγελείς θα ζητήσουν τη θανατική ποινή. Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεχτεί την προτεινόμενη ποινή ο Κρουζ θα είναι ο νεότερος καταδικασμένος σε θάνατο στην πολιτεία της Φλόριντα.

Η επίθεση στο Πάρκλαντ πρόκειται για το δεύτερο χειρότερο περιστατικό σε δημόσιο σχολείο των ΗΠΑ από πλευράς θανάτων, μετά το φονικό στο σχολείο Sandy Hook  του Κονέκτικατ το 2012 που κόστισε τις ζωές 6 εκπαιδευτικών και 20 μαθητών πρώτης δημοτικού.