Πέθανε στα 78 της η Lynne Marta, η ηθοποιός που εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το Joe Kidd και το Footloose, στη σειρά Love, American Style και ως guest star σε δεκάδες άλλες τηλεοπτικές εκπομπές.

Ads

Η Marta πέθανε την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου, στο σπίτι της στο Λος Άντζελες μετά από μάχη με τον καρκίνο, δήλωσε ο φίλος της Κρις Σεντ-Χιλέρ στο The Hollywood Reporter, ωστόσο ο θάνατός της έγινε γνωστός μόλις χθες.

Η καταγόμενη από το Νιου Τζέρσεϊ ηθοποιός εμφανίστηκε επίσης σε επεισόδια σειρών παραγωγής του Άαρον Σπέλινγκ, όπως The Mod Squad, The Rookies, Starsky & Hutch, Charlie’s Angels, Vega$ και Matt Houston και σε παραγωγές του Κουίν Μάρτιν, όπως The F.B.I., Dan August, Cannon, The Streets of San Francisco, Barnaby Jones, The Manhunter και Caribe.

Η μικρότερη από δύο κόρες της οικογένειας, η Marta γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1945 στο Somerville του New Jersey.

Ads

Ξεκίνησε την καριέρα της στο εφηβικό χορευτικό πρόγραμμα The Lloyd Thaxton Show, συμμετείχε σε επεισόδια των Gidget και The Monkees το 1966 και εργάστηκε σε 18 επεισόδια της πρώτης σεζόν (1969-70) της σειράς του ABC «Love, American Style».

Τον Ιούλιο του 1989, η Marta βρισκόταν στο διαμέρισμά της λίγα μέτρα πιο κάτω από το χολ όπου η νεαρή ηθοποιός Rebecca Schaeffer πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον εμμονικό θαυμαστή Robert John Bardo.

«Η πόρτα κουνήθηκε, ο τοίχος κουνήθηκε», είπε στην κατάθεσή της. «Η γάτα σηκώθηκε στον αέρα. Έπεσα στα γόνατα και σύρθηκα στην κρεβατοκάμαρα. Τότε, άκουσα την πρώτη κραυγή της Ρεβέκκας».

«Εξακολουθούσε να ουρλιάζει ενώ μιλούσα στο 100», συνέχισε. «Μέχρι να φτάσω στην πόρτα, ούρλιαζε. Άνοιξα τη μικρή καταπακτή στην πόρτα μου. Υπήρχε μια μυρωδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ: η μυρωδιά των πυροβολισμών. Ήταν ήσυχα, εκτός από ελαφριά βογγητά».